Idite na sadržaj

Glavni izbornik:

Aktualnosti vrtić Gat

AKTUALNOSTI
28. 3. 2019.
Čitanje za budućnost u GatuGospodin Frano Budić, pučki pjesnik iz Bistrinaca, u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine bio je gost polaznika mješovite vrtićke skupine - poludnevni  program i kraćeg programa predškole u područnom vrtiću Maslačak u Gatu.
Posjet je planiran u okviru realizacije projekta pod nazivom „Čitanje za budućnost“ čiji je nositelj Udruga za dijalog i nenasilje Valpovštine.
Nakon uvodnog međusobnog predstavljanja gospodin Budić pročitao je nekoliko pjesama iz svoje dvije zbirke dječje poezije od kojih jedna nosi naziv „Dječji um“, a druga „Sve po pet“.
Iz knjige „Dječji um“ pročitao je slijedeće pjesme:
 • Zašto - zašto
 • Ružan san
 • Dječji snovi
 • Kokoš i košuta
 • Glista.
Iz knjige „Sve po pet“ pročitao je pjesmu „Koza i vuk“.
Nakon čitalačkog dijela i razgovora o pročitanom uslijedio je  prikaz nekoliko trikova sa  konopcima i kartama koje je gospodin Budić pokazao, objasnio, a zatim je nekoliko polaznika područnog vrtića pokušalo oponašati našeg gosta.
Nakon ovog dijela programa uslijedio je razgovor o tome što rade mađioničari, kako se može postati mađioničar te što sve oni trebaju znati.
Na kraju programa ravnatelj ustanove zahvalio se djeci na pažnji i suradnji, a gostu na  izabranim i prikazanim sadržajima.
Programu su nazočile kolegice:
 • Marija Kovačević, odgojiteljica
 • Valentina Falamić, odgojiteljica
 • Andrea Fekete, voditeljica kraćeg programa predškole u Gatu.

Druženje djece i gospodina Frane Budića trajalo je od 13,00 do 13,40 sati.


           Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.

19. 2. 2018.

Iz aktivnosti kraćeg programa predškole u Gatu  


U petak, 16.2.2018. godine, polaznici kraćeg programa predškole koji se izvodi u područnom vrtiću Maslačak u Gatu posjetili su učenike 4. e razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Veliškovcima.
U njihovoj pratnji bile su kolegice Marija Dubrović, odgojiteljica i voditeljica kraćeg programa predškole i Marija Mandić, stručna suradnica - psihologinja.
Domaćini ovog edukativnog susreta bili su učenici navedenog razreda i kolegica Mirjana Majdenić, učiteljica razredne nastave.
Cilj posjete bio je upoznati dio prostora osnovne škole čiji će, za neoliko mjeseci, biti polaznici, ostvariti kontakte s učenicima škole kroz konkretne aktivnosti i upoznati buduću učiteljicu.
Učenici 4. e razreda svoje goste dočekali su igrokazom na temu Valentinova.
Zatim je uslijedila likovno - kreativna aktivnost kroz izradu medvjedića koje su predškolci izrađivali uz podršku i pomoć učenika.
Po završetku aktivnosti predškolci su na poklon dobili ručno rađene privjeske u obliku srca, a učenici prigodnu likovnu čestitku koju su izradili predškolci svojim crtežima.
Na kraju druženja svi sudionici ovog susreta otplesali su 'Pačji ples'  i zasladili se palačinkama.


Pripremio:  Zdenko Glasovac, prof.

15. 2. 2018.

Druženje s djecom područnog vrtića Maslačak u Gatu


U četvrtak, 15.2.2018. godine, Marija Mandić, stručna suradnica - psihologinja, i ravnatelj ustanove posjetili su djecu mješovite vrtićke skupine - poludnevni program i kolegicu Mariju Kovačević, odojiteljicu skupine.
Posjet je trajao od 9,00 do 10,30 sati.
Cilj posjete bio je, pored ostaloga, utvrditi kvalitetu prilagodbu djece na organizaciju života i rada ustanove te uvid u neposredni rad odgojiteljice s djecom shodno tjednom planu i programu rada skupine.
U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 11 djece, a uvodni dio počeo je čitanjem priče pod nazivom 'Zaljubljeni zeko' i razgovorom o osjećajima, posebno osjećaju ljubavi i zaljubljenosti.
Nakon uvodnog dijela u središnju temu djeca su obišla pripremljene centre aktivnosti i shodno osobnom izboru uključila se u neke od njih.
Kolegica Kovačević pripremila je slijedeće centre aktivnosti:
 • Šareno srce - likovna aktivnost (slikanje vodenim bojicama i voštanim pastelama)
 • Srca od kartona
 • Srce – kolaž tehnika
 • Spoji srca po boji i broju – predmatematička aktivnost i
 • Spoji i oboji srca - grafomotorička aktivnost.
Od materijalnih poticaja pripremljeni su:
 • ciklostil
 • stranice kartona
 • vodene bojice
 • voštane bojice
 • škarice
 • ukrasne trake
 • ljepila u stiku
 • izrezani komadići papira za ljepljenje i
 • radni listovi za predmatematičku aktivnost.
Djeca su  pokazla primjeren interes i dobru suradnju s odgojiteljicom kroz rješavanje postavljenih zadataka u pripremljenim centrima aktivnosti.


Pripremio:  Zdenko Glasovac, prof.

27. 12. 2017.

Dječji vrtić Maslačak Belišće

Uvodni roditeljski sastanak u područnom vrtiću Maslačak u Gatu

U Društvenom domu u Gatu, u srijedu, 27.12.2017. godine, u vremenu od 9,30 do 10,30 sati, održan je uvodni sastanak  za roditelje polaznika mješovite vrtićke skupine - poludnevni program područnog vrtića.
Radi se o odgojnoj skupini koju čine djeca  od 4 godine do polaska u školu
.

Cilj uvodnog sastanka bio je pojasniti organizaciju života i rada djece unutar odgojne skupine i područnog objekta te naglasiti moguće oblike suradnje roditelja, odgojitelja i stručno - razvojne službe ustanove u nastavku pedagoške godine.

Gospođa Ljerka Vučković, zamjenica gradnačelnika grada Belišća, nazočila je sastanku u ime gradske uprave Belišće, osnivača dječjeg vrtića Maslačak kao ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.  

Sastanku su ispred ustanove prisustvovali:
• Sanda Vučković, tajnica
• Marija Mandić, stručna suradnica - psihologinja
• Marija Kovačević, odgojiteljica, voditeljica odgojne skupine u Gatu
• Monika Jakišić, zdravstvena voditeljica i
• Zdenko Glasovac, ravnatelj ustanove.

Ravnatelj ustanove , na početku sastanka, pozdravio je prisutne, zahvalio im na  dolasku i predložio tijek sjednice.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne, sažeto informirala o planu širenja mreže predškolskih objekata na lokalnoj razini te istakla važnost otvaranja objekta za predškolski odgoj u Gatu kao stručne podrške roditeljima u odgoju djece.

Kolegica Marija Mandić govorila je o poslovima i zadacima psihologa u predškolskim ustanovama, a kolegica Monika Jakišić o poslovima zdravstvene voditeljice  kao i važnosti sustavne skrbi za dječji rast i razvoj kroz njihov ukupni zdravstveni status.

Kolegica Marija Kovačević, odgojiteljica predškolske djece i voditeljica mješovite vrtićke skupine - poludnevni program u Gatu, pročitala je prijavljene  polaznike, istakla specifičnosti rada u mješovitim skupinama, organizaciji sobe dnevnog boravka, organizaciji jednog dana i programskim aktivnostima koje se planiraju kao i oblicima međusobne suradnje s roditeljima od prvog  dana rada odgojne skupine.

Kolegica Sanda Vučković, tajnica ustanove, podijelila je ugovore roditeljima  koji određuju međusobna prava, obveze i odgovornosti te je bila na raspolaganju roditeljima  glede odgovora po pitanju pravnih odredbi naše suradnje.

Od ukupno 18 prijavljene djece, sastanku su nazočili roditelji 15 polaznika područnog objekta.

Zaključne poruke roditeljima, na kraju sastanka, sažeto je iznio ravnatelj ustanove.

Područni vrtić Maslačak u Gatu s radom počinje u utorka, 2.1.2018. godine, a radit će svaki radni dan od 9,00 do 14,00 sati.

Djeci i roditeljima želim, u ime zaposlenika ustanove i svoje osobno ime, zdravu, mirnu, skladnu i uspješnu 2018. godinu na obostranu korist i zadovoljstvo.

  
  Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.

10. 11. 2017.

Dječji vrtić Maslačak Belišće
Područni vrtić Gat

Z A H T J E V
ZA UPIS DJETETA U DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK, BELIŠĆE,
PODRUČNI VRTIĆ GAT

Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik