Idite na sadržaj

Glavni izbornik:

Smjernice rada u produženom boravku Dječjeg vrtića Maslačak

PROGRAMI > EU projekti
13. 12. 2019
   
Kreativne radionice u produženom boravku
Dječjeg vrtića Maslačak, BelišćeU sklopu programskih aktivnosti produženog boravka u  Dječjem vrtiću Maslačak Belišće, za prosinac 2019. godine,  organizirane su likovno - kreativne radionice u Belišću, Gatu, Bizovcu i Petrijevcima.
U matičnom vrtiću u Belišću organizirana je, 10. prosinca 2019. godine, radionica za djecu  na temu „IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA“.
Za tu prigodu pripremljeni su određeni oblikovani i neoblikovani materijalni poticaji kojima su djeca, polaznici srednjih i starijih vrtićkih skupina matičnog vrtića, izrađivala navedeni blagdanski ukras.
Voditeljica radionice bila je kolegica Marija Anić.
U područnom vrtiću u Gatu, 11. prosinca 2019. godine, kolegica Ena Ivoš, za djecu u produženom boravku pripremila je likovnu radionicu pod nazivom „DJED BOŽIĆNJAK OD ROLA PAPIRA“.
Polaznici ove radionice bila su djeca mješovite vrtićke  skupine - poludnevni program koju čine djeca od četvrte godine do polaska u školu.
U područnom vrtiću u Petrijevcima, 11. prosinca 2019. godine, kolegica Andrea Fekete, organizirala je radionicu pod nazivom „IZRADA UKRASA ZA BOR“.
Polaznici ove radionice bila su djeca mješovite (starije) vrtićke skupine ovog objekta.
U područnom vrtiću u Bizovcu, 12. prosinca 2019. godine, organizira se radionica pod nazivom „UKRASI ZA BOR“.
Radionica je namijenjena djeci mješovite mlađe i starije vrtićke skupne ovog objekta, a vodit će je kolegica Patricija Horvat.
Ovim putem pozivamo roditelje i djecu na razini naše ustanove da nam se u što većem broju pridruže i u narednim programskim aktivnostima produženog boravka koje ćemo organizirati u siječnju 2020. godine u obliku radionica i igraonica,  koje imaju za cilj poticanje i razvijanje dječjih socijalnih vještina, emocionalne stabilnosti, radno - praktičnih sposobnosti primjerenih njihovoj životnoj dobi i različitih oblika dječjeg stvaralaštva.
Planirane programske aktivnosti produženog boravka sastavnica su projekta „Maslačak – prijatelj djece“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 
6. 12. 2019
Obavijest

Pozivamo sve zainteresirane roditelje da dovedu djecu na božićne radionice kojima je cilj potaknuti kreativnost i likovno izražavanje. Radionice će pripremiti odgojiteljice produženog boravka u redovnim terminima (Belišće: od 16:30h - 19:00h, Gat: od 14:00h do 16:45h, Bizovac: 16:00h - 18:45h, Petrijevci: 16:00h- 18:45h.)

Belišće
- 10. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica : izrada adventskog vijenca“
- 16. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: izrada božićnih drvca, kuglica i čestitki“

Gat
- 11. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: izrada Djeda Božićnjaka od rola papira“
-16. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: izrada ukrasa za bor od slanog tijesta“

Petrijevci
- 11. prosinca 2019.  „Likovno - kreativna radionica: izrada raznih ukrasa za bor“
- 18. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: božićnih drvca od različitih materijala“

Bizovac
- 12. prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: izrada raznih ukrasa za bor“
- 17.prosinca 2019. „Likovno - kreativna radionica: izrada božićnih čestitki“

1. 4. 2019.
Dječji vrtić Maslačak Belišće

 
Smjernice rada u produženom boravku Dječjeg vrtića Maslačak
 
 
1.    Djeca u ustanovi mogu biti najviše 10 sati
 
2.    Ukoliko imate potrebu smještaja djece u vremenu predviđenom za produženi boravak u ustanovu trebate doći:
 
o   Između 10,00 i 11,00 sati
 
o   Djeca u tom razdoblju od obroka imaju:
 
  • Užina 1
  • Ručak
  • Užina 2
 
 
 
3.    Od 9,00 do 10,00 sati imamo središnje programske aktivnosti pa Vas molimo ako je moguće da ne dovodite djecu u tom periodu u program produženog boravka kako ne bi remetili redovan rad vrtića.
 
4.    Ukoliko su djeca polaznici odgojnih skupina koje imaju poslijepodnevni odmor poželjno ih je dovoditi do ručka i odlaska na poslijepodnevni odbor.
 
5.    Djeca se mogu dovoditi u periodu od 16,30 sati te ostajati do 19,15 sati u objektu.
 
6.    Kolege zaduženi za vođenje i koordinaciju projekta (Mateja Miličević, Matej Šimić) napravit će tablični prikaz po odgojnim skupinama glede planiranja broja djece (posebno jasličke starosti 1-3 godine, posebno vrtićke skupine starosti 4 –          godina).
 
7.    Za produženi boravak u Belišću se prijavljujete petkom za idući tjedan (voditelju projekta) u sobi zdravstvene djelatnice.
 
8.    Ukoliko postoji potreba preko tjedna moguće je ostaviti dijete ukoliko ima mjesta uz prethodnu najavu.
 
9.    Po djecu dolaze punoljetne osobe koje su već navedene u izjavi o dovođenju / odvođenju djece.

15. 1. 2019.
 
INFORMACIJE O PROJEKTU:

Naziv projekta: „Maslačak – prijatelj djece“ UP.02.2.2.08.0058
Fond: Europski socijalni fond
Program potpore: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Nositelj projekta: Dječji vrtić Maslačak Belišće
Partneri: Grad Belišće, Općina Bizovac, Općina Petrijevci
Ukupna vrijednost projekta: 3.178.244,06 kuna
Iznos koji sufinancira Europska unija: 3.178.244,06 kuna (100%)
Trajanje projekta: 30 mjeseci (15.01.2019 – 15.07.2021.)

O PROJEKTU:

Svrha projekta:
 
Projekt Maslačak – prijatelj djece nastao je s ciljem poboljšanja usklađenosti obiteljskih i poslovnih obveza roditelja. Kroz organiziranje produženog boravka poboljšat će se već postojeći te uvesti novi programi ranog i predškolskog odgoja. Projekt će rezultirati podizanjem kvalitete života ruralnih sredina.

Aktivnosti projekta:

Aktivnost 1: Edukacije odgojiteljica i organizacija posebnih pedagoških programa - obuhvaća edukacije odgojiteljica, organizaciju posjeta/izleta dječjem kazalištu Branko Mihaljević, Kopačkom ritu i Zoološkom vrtu Osijek, zapošljavanje 6 odgojiteljica koje će raditi u produženom boravku Vrtića, opremanje dječjih igrališta, te sobe za senzornu integraciju.
Aktivnost 2: Promidžba i vidljivost - obuhvaća izradu promotivnih materijala, nadogradnju postojeće internet stranice Vrtića te organizaciju okruglog stola
Aktivnost 3: Upravljanje projektom i administracija - osigurati će kvalitetnu i pravovremenu provedbu projekta kroz sve elemente i faze projekta.

Cilj projekta:
 
Projekt „Maslačak – prijatelj djece“ ima za cilj unaprijediti kvalitetu programa ranog predškolskog odgoja kroz organiziranje produženog boravka za 66 djece u matičnom i područnim vrtićima koji se nalaze u ruralnom području:

Ciljane skupine:
 
Roditelji koji imaju potrebu ostaviti svoje dijete u produženom boravku u novom radnom vremenu matične ustanove u Belišću i područnih vrtića u Petrijevcima i Bizovcu.
Djeca koja su upisana u redovni program, a koja su prema potrebama roditelja ostavljena na čuvanje u produženom boravku maksimalno 10 sati prema državnom pedagoškom standardu.
Nezaposlene osobe koje su svoj posao uspjele pronaći kroz prijavu na natječaje za provedbu projekta „Maslačak – prijatelj djece“.

Više informacija:
Dječji vrtić Maslačak
Telefon broj: 031 / 663 – 755
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Maslačak Belišće.
 

 
Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik