Polaznici kraćeg programa predškole posjetili Policijsku postaju Belišće

Podijeli s prijateljima

Polaznici kraćeg programa predškole organiziranog u matičnom vrtiću u Belišću posjetili su u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine, Policijsku postaju Belišće u vremenu od 13,30 do 14,15 sati.  Radi se o aktivnosti koju svake godine provodimo u sklopu programskih sadržaja namijenjenih polaznicima starijih vrtićkih skupina i kraćeg programa predškole.Temeljni ciljevi ove aktivnosti vezani su uz:

  • upoznavanje djece s osnovnim elementima prometne kulture i opće sigurnosti u lokalnoj zajednici
  • organizaciju rada policijske postaje
  • osnovnu opremu kojom se policijski službenici služe u obavljanju svakodnevnih poslova
  • vozni park koji im je na raspolaganju
  • načine suradnje građana s policijskim službenicima.

Domaćin ovog susreta bio je gospodin Kruno Skokić, kontakt policajac u Policijskoj postaji Belišće.

Sama aktivnost počela je dolaskom gospodina Skokića u matični vrtić gdje smo se sažeto upoznali s planom obilaska Policijske postaje Belišće kao i putovima kojima ćemo do nje doći koristeći pri tome priliku utvrditi znanja o ponašanju u prometu kao pješaka, pravila prelaska ceste na pješačkom prijelazu, poznavanje određenih prometnih znakova na koje smo nailazili uz cestu i slično.

Dolaskom u policijsku postaju prvo smo se upoznali s voznim parkom kojim postaja raspolaže, a najviše pozornosti privukao je motocikl koji koristi prometna policija.

Nakon toga uputili smo se u zgradu postaje gdje smo obišli sve planirane prostore, a naš domaćin o svakome od njih iznio je sažete informacije na djeci razumljiv i pristupačan način.

Obilazak postaje završili smo u dvorani za sastanke gdje su nas domaćini počastili sokom i bombonima, a to je ujedno bila prilika sažeti dojmove i postaviti još neka pitanja o radu policijskih službenika pri čemu je nekoliko djece spremno reklo kako im je želja postati policajci.

Povratak u matični vrtić, u pratnji kontakt policajca, iskoristili  smo za dodatno ponavljanje pravila ponašanja u prometu u ulozi pješaka.

Dolaskom u matični vrtić zahvalili smo našem domaćinu, kolegicama i kolegama policijske postaje na gostoprimstvu i najavili nastavak suradnje kontakt policajca i budućih polaznika osnovne škole tijekom nove pedagoške godine.U pratnji djece bila je kolegica Valentina Falamić, voditeljica kraćeg programa predškole i ravnatelj ustanove.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.