KIKIĆI POSJETILI OSNOVNU ŠKOLU U BELIŠĆU

Podijeli s prijateljima

Polaznici mješovite vrtićke skupine – KIKIĆI matičnog vrtića u Belišću posjetili su u srijedu, 10. svibnja 2023. godine, u vremenu od 10,30 do 11,30 sati, učenike 1.c i 1. d razreda osnovne škole.

Cilj posjete bio je upoznati kako žive i rade učenici prvih razreda, kako im je organizirana učionica, koje predmete imaju u prvom razredu, o čemu uče, kako se igraju i zabavljaju u školi, što se od učenika prvih razreda očekuje i traži, o školskom priboru i knjigama, koje obveze učenici imaju polaskom u prvi razred i slično.

Učenici škole pripremili su zanimljiv i zabavan program u koji su se uključili i polaznici našeg vrtića, a sve pod vodstvom kolegica Renate Berečić i Mirjane Glavaš, učiteljica razredne nastave koje vode navedene razrede.

Ova posjeta bila je iskustvo više za onu djecu koja ove godine napuštaju vrtić i polastaju polaznici osnovne škole.

Tijekom mjeseca svibnja organizirat ćemo roditeljski sastanak za roditelje polaznika redovnih i kraćeg programa predškole na temu „Priprema djece za polazak u školu“, a voditeljice istog bit će učiteljice razredne nastave osnovne škole u Belišću koje slijedeće pedagoške godine primaju prve razrede.

Dogovoren je i posjet učenika prvih razreda polaznicima starijih vrtićkih skupina matičnog vrtića u Belišću koji postaje tradicionalan pri kraju pedagoške godine, u prvoj polovini mjeseca lipnja.

Kolegicama Renati Berečić, Mirjani Glavaš i učenicima 1.c. i 1.d razreda zahvaljujemo na zanimljivom i poučnom susretu koji će djeci ostati u trajnom i ugodnom sjećanju.

U pratnji djece vrtića bile su kolegice Aleksandra Šrepfler i Sara Vujević, odgojiteljice predškolske djece.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.