Polaznici kraćeg programa predškole u Belišću posjetili osnovnu školu

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Polaznici kraćeg programa predškole u Belišću posjetili su osnovnu školu u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine, u vremenu od 16,00 do 17,00 sati.

Posjet osnovnoj školi, prema planu i programu rada kraćeg programa predškole, imao je za cilj upoznati djecu s dijelom prostora škole namijenjenog učenicima nižih razreda, prostorom blagovaonice, školskom knjižnicom i nastavno – sportskom dvoranom.

Domaćini ovog edukativnog susreta bile se kolegice Darija Klobučar, učiteljica razredne nastave i pedagoška voditeljica 1. c razreda, Jelena Novaković i Marija Ajduković.

U uvodnom dijelu posjete kolegica Darija Klobučar razgovarala je s djecom o tome što je škola, zašto je važno ići u školu i učiti, kako je organizirana učionica prvog razreda, što djeca u prvom razredu osnovne škole uče, raduju li se polasku u školu.

Zatim smo nazočili dijelu sata engleskog jezika 1. c razreda koji je vodila kolegica Jelena Novaković, učiteljica engleskog jezika.

Kroz razgovor s djecom dotakli smo se prostora učionice u kojoj djeca uče, koja znanja će djeca steći u školi, a važna su za život, o važnosti knjiga kao izvora znanja, predmetima koje će djeca imati u prvom razredu osnovne škole, važnosti učenja stranog jezika, znaju li djeca već sada poneku riječ na engleskom jeziku i razumiju li njeno značenje, a zatim smo se svi skupa poigrali kroz jednu pjesmu na engleskom jeziku.

Djecu je zatim primila kolegica Marija Ajduković, školska knjižničarka, koja je djeci govorila o organizaciji školske knjižnice, knjižnom fondu, kako se posuđuju i vraćaju knjige, zašto je važno čitanje i druženje s knjigom, što se još u knjižnici radi osim posudbe knjiga.

Pogledali smo jedan video zapis u kojem djeca osnovne škole govore o tome što bi željela biti kad odrastu.

Nakon razgovora o filmu dogovorili smo se kako će djeca kraćeg programa kolegici Ajduković, za potrebe školske knjižnice, dostaviti svoje likovne radove na temu budućeg zanimanja kad odrastu.

Posjet školi završili smo obilaskom nastavno – sportske dvorane ustanove kao velike specijalizirane učionice u kojoj djeca provode sate tjelesne i zdravstvene kulture i sudjeluju u različitim natjecanjima.

U pratnji djece kraćeg programa bili su Doris Vranić, voditeljica kraćeg programa predškole, Marin Pađen, edukacijski rehabilitator u projektu „Maslačak – prijatelj djece 2“ i Zdenko Glasovac, ravnatelj dječjeg vrtića.

Zahvaljujemo ravnatelju osnovne škole, stručno – razvojnoj službi ustanove i našim ljubaznim domaćinima na suradnji tijekom organizacije ove posjete.

Do kraja programa predškole u planu nam je posjet Policijskoj postaji Belišće i Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.