Iz aktivnosti kraćeg programa predškole u Belišću

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Polaznici kraćeg programa predškole u Belišću posjetili su u srijedu, 8. ožujka 2023. godine, Osnovnu glazbenu školu Valpovo, dislocirana nastava u Belišću, u vremenu od 16,00 do 16,45 sati.

Posjet glazbenoj školi sastavnica je programskih aktivnosti predškole, a cilj je bio upoznati djecu sa organizacijom rada ove ustanove, što je glazbena igraonica i kako se može uključiti u njen rad, koliko traje osnovna glazbena škola, koji se instrumenti mogu učiti i druge zanimljivosti vezane uz rad ove ustanove.

Središnji dio posjete bio je namijenje malom koncertu nekolicine učenika škole koji su se predstavili, naveli osnovno o instrumentu koji sviraju i zašto su izabrali baš taj instrument te izveli za ovu prigodu pripremljene glazbene točke.

Učenici glazbene škole muzicirali su na klaviru, violini, flauti, trubi, saksofonu i gitari.

Domaćin susreta bio je kolega Denis Ravlić, prof. i voditelj Glazbene škole Valpovo i Belišće pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića, Valpovo uz nekoliko profesora glazbene kulture.

Djeca su pažljivo pratila pripremljene sadržaje, a neki od njih, uvjereni smo, bit će polaznici glazbene igraonice i Glazbene škole.

Kolegicama i kolegama Glazbene škole kao i njihovim učenicima zahvaljujemo na srdačnoj dobrodošlici i sadržajima koje su nam pripremili na obostranu radost i zadovoljstvo.

U pratnji polaznika kraćeg programa predškole bila je kolegica Doris Vranić, voditeljica programa, i stručni suradnik – pedagog vrtića.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.