Iz aktivnosti mješovite vrtićke skupine – KIKIĆI

Podijeli s prijateljima

Djeca mješovite vrtićke skupine – KIKIĆI matičnog vrtića u Belišću imali su u srijedu, 1. ožujka 2023. godine, u posjeti gospođu Anu Bartolović, medicinsku sestru u zubnoj ordinaciji, u vremenu od 9,00 do 10,00 sati.

Cilj posjete naše gošće bio je, u sklopu tjedna u kojem govorimo o zdravlju, ukazati na važnost zdravlja zuba i usne šupljine kroz pravilno pranje zuba i preventivne preglede kod stomatologa.

U uvodnom dijelu naša gošća pročitala je slikovnicu pod nazivom „Gric i Grec“, autora Ljubice Vranić i Isaaca Saliha, koja govori o zdravlju zuba.

Nakon toga poveo se razgovor o tome koliko imamo zuba, zašto je važno svakodnevno prati zube, što kada nas zaboli zub, je li opravdan strah od posjeta stomatologu, kako nam oni pomažu u održavanju zdravlja zuba, o važnosti preventivnih pregleda zuba.

Korištenjem modela zuba demonstirala je pravilan način pranja zuba i održavanja zubnog mesa, kako se vrše pregledi zuba, koji se instrumenti pri tome najčešće koriste te dovela u vezu namirnice koje kroz pravilnu prehranu smanjuju mogućnost kvarenja i bolesti zuba.

Djeca su velikim interesom pratila komentare i upute naše gošće kojoj se zahvaljujemo na vremenu i edukativnim sadržajima koje je izabrala na zadanu temu kroz suradnju s Aleksandrom Šrepfler, odgojiteljicom mješovite vrtićke skupine – KIKIĆI matičnog vrtića.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.