KLUB RODITELJA U MASLAČKU

Podijeli s prijateljima

Dječji vrtić Maslačak Belišće i SOS Dječje selo Ladimirevci potpisali su Sporazuma o suradnji tijekom pedagoške 2019.- 2020. godine.Programskom suradnjom planirano je sudjelovanje članova mobilnog stručnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci kroz suradnju s djecom vrtićkih skupina, odgojiteljima i roditeljima.

Za djecu srednjih i starijih vrtićkih skupina organizirat će se radionice koje će za ciljeve imati poticanje i razvijanje:

  • dječje pažnje i koncentracije;
  • emocionalne stabilnosti;
  • socijalnih vještina;
  • međusobne suradnje;
  • osobnih stilova učenja i
  • različitih oblika dječjeg stvaralaštva.

 Za odgojitelje i stručne suradnike organizirat će se predavanja i radionice na tragu jačanja stručnih kompetencija, psihologije dječjeg razvoja, međuljudskih odnosa i učinkovite komunikacije, a  planiramo obilježiti i 13. Tjedan psihologije koji će se obilježavati u razdoblju od 17. do 23. veljače 2020. godine.

Za potrebe jačanja roditeljskih kompetencija pokrenuli smo KLUB RODITELJA koji će  voditi kolegica Tihana Stapić, magistra psihologije, voditeljica mobilnog stručnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Temeljem popunjenih anketnih listića roditelji su se izjasnili o potrebama i mogućnostima sudjelovanja u ovakvom obliku njihovog okupljanja i svojevrsnog savjetodavnog rada.

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine održano je prvo okupljanje zainteresiranih roditelja u matičnom vrtiću, u vremenu od 17,00 do 18,00 sati, u sobi dnevnog boravka starije vrtićke (predškolske) skupine.

U utorak, 10. prosinca 2019. godine, organizirat će se prvo okupljanje zainteresiranih roditelja u područnom vrtiću Maslačak u Gatu, u vremenu od 17,00 do 18,00 sati.

Sastanak će također voditi kolegica Tihana Stapić, magistra psihologije.

Ovim putem pozivamo roditelje da nam se pridruže na ovakvim oblicima okupljanja, iskoriste priliku međusobno razmijeniti razmišljanja i iskustva glede odgoja djece, saznaju određene metode pedagoško – psihološkog rada s djecom, a sve na tragu jačanja osobnih roditeljskih kompetencija.

U nastavku našeg rada planiramo minimalno jedan, a maksimalono dva susreta mjesečno o čemu će zainteresirani roditelji biti pravovremeno informirani putem info – panoa u vrtićima i web stranice ustanove.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.