Kreativne radionice u produženom boravku Dječjeg vrtića Maslačak, Belišće

Podijeli s prijateljima

U sklopu programskih aktivnosti produženog boravka u  Dječjem vrtiću Maslačak Belišće, za prosinac 2019. godine,  organizirane su likovno – kreativne radionice u Belišću, Gatu, Bizovcu i Petrijevcima. U matičnom vrtiću u Belišću organizirana je, 10. prosinca 2019. godine, radionica za djecu  na temu „IZRADA ADVENTSKOG VIJENCA“.

Za tu prigodu pripremljeni su određeni oblikovani i neoblikovani materijalni poticaji kojima su djeca, polaznici srednjih i starijih vrtićkih skupina matičnog vrtića, izrađivala navedeni blagdanski ukras.Voditeljica radionice bila je kolegica Marija Anić.

U područnom vrtiću u Gatu, 11. prosinca 2019. godine, kolegica Ena Ivoš, za djecu u produženom boravku pripremila je likovnu radionicu pod nazivom „DJED BOŽIĆNJAK OD ROLA PAPIRA“.Polaznici ove radionice bila su djeca mješovite vrtićke  skupine – poludnevni program koju čine djeca od četvrte godine do polaska u školu.

U područnom vrtiću u Petrijevcima, 11. prosinca 2019. godine, kolegica Andrea Fekete, organizirala je radionicu pod nazivom „IZRADA UKRASA ZA BOR“. Polaznici ove radionice bila su djeca mješovite (starije) vrtićke skupine ovog objekta.U područnom vrtiću u Bizovcu, 12. prosinca 2019. godine, organizira se radionica pod nazivom „UKRASI ZA BOR“.Radionica je namijenjena djeci mješovite mlađe i starije vrtićke skupne ovog objekta, a vodit će je kolegica Patricija Horvat.

Ovim putem pozivamo roditelje i djecu na razini naše ustanove da nam se u što većem broju pridruže i u narednim programskim aktivnostima produženog boravka koje ćemo organizirati u siječnju 2020. godine u obliku radionica i igraonica,  koje imaju za cilj poticanje i razvijanje dječjih socijalnih vještina, emocionalne stabilnosti, radno – praktičnih sposobnosti primjerenih njihovoj životnoj dobi i različitih oblika dječjeg stvaralaštva.Planirane programske aktivnosti produženog boravka sastavnica su projekta „Maslačak – prijatelj djece“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.