Mješovita jaslička skupina – PILIĆI područnog vrtića u Bizovcu

Podijeli s prijateljima

Polaznici mješovite jasličke skupine – PILIĆI područnog vrtića u Bizovcu u četvrtak su, 16. veljače 2023. godine, za središnju aktivnost imali temu „Klaun“.

Nakon uvodnog razgibavanja organizirana je pokretna igra pod nazivm „Pogodi klauna“,

Radilo se o natjecateljskoj igri kroz koju su djeca pokazala sposobnosti opće motorike, koordinacije, i preciznosti glede uzimanja, prijenosa, razvrstavanja loptica po boji i umetanja istih u otvore predloška klauna.

U likovnom dijelu aktivnosti djeca su dobila štampane osobne fotografije na ciklostilu koje su popunjavali detaljima karakterističnim za klauna kao što su šešir, nos i ukrasna mašna.

Navedne elemete prethodno su bojali, izrezivali i ljepili na predloške fotografija koje su na kraju aktivnosti bile izložene u sobi dnevnog boravka.

Radno – praktični dio aktivnosti bo je vezan uz rad sa rasutim materijalom (kukuruzna krupica, kinetički pijesak) u cilju razvijanja fine motorike šake i prstiju.

Djeci su ponuđene i stolono – manipulativne aktivnosti kroz slaganje slagalica od plastificiranih predložaka na temu klauna.

U glazbenom dijelu aktivnosti djeca su ponovila ples uz pjesmu „A ram sam, sam“ te upoznala novu pjesmu pod nazivom „Fašnički ples“.

Aktivnost je pripremila i vodila Katarina Potolovec, odgojiteljica predškolske djece uz sudjelovanje Tajane Kuruc, odgojiteljice predškolske djece.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.