Iz aktivnosti mješovite vrtićke skupine – MALCI područnog vrtića u Petrijevcima

Podijeli s prijateljima

Djeca mješovite vrtićkas skupine – MALCI u srijedu su, 22. veljače 2023. godine, imali središnju aktivnost pod nazivom „SAT“.

Radilo se o spoznajnoj aktivnosti koja je za cilj imala proširiti dječje spoznaje o vremenu, satu kojim mjerimo vrijeme, očitavanju vremena, nekoliko uobičajenih vrsta satova koje koristimo u svakodnevnom životu.

U aktivnosti je sudjelovalo 20 djece, a trajala je od 9,00 do 10,00 sati.

U uvodnom dijelu aktivnosti govorilo se o pojmu vremena, zašto koristimo satove u svakodnevnom životu, zašto nije dobro kasniti, od kojih dijelova se sastoji jedan sat, kako očitavamo vrijeme.

U približavanju pojma vremena i korištenja sata djeci je pomogla i brojalica „Tik-tak“.

Potom su djeca izabrala aktivnosti po pripremljenim centrima aktivnosti kojih je bilo ukupno deset.

Od materijalnih poticaja djeci su ponuđeni brojni oblikovani i neoblikovani materijali i pribor od kojih su najzastupljeniji bili: papirnati tanjuri, ciklostil, drvene bojice, flomasteri, ljepila, škarice, radni listovi, slikovnice.

Djeca su najviše zanimanja pokazala za stolno – manipulativne, radno – praktične, likovno – kreativne, predčitalačke i predmatematičke aktivnosti što je i razumljivo obzirom na udio predškolaca u ovoj skupini.

Na kraju ove zanimljive aktivnosti organizirana je pokretna igra pod nazivom „Care, care gospodare“ i izložba dječjih radova na zadanu temu.

Aktivnost je pripremila i vodila Jasna Pavičić, odgojiteljica predškolske djece.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.