BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE

Podijeli s prijateljima

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo u petak su, 19. svibnja 2023. godine, organizirali u dvorani matičnog vrtića u Belišću, u vremenu od 9,15 do 10,00 sati, aktivnost pod nazivom „Bolnica za medvjediće“.

Cilj aktivnosti bio je poticanje kulture samozaštite i zaštite kod djece predškolske dobi, oslobađanje straha od posjeta liječniku, stjecanje osnovnih vještina glede zbrinjavanja lakših tjelesnih ozljeda kao što su ugrizi kukaca, posjekotine, povrede kože na različitim dijelovima tijela i slično.

Djeca su se upoznala sa osnovnim sredstvima i priborom za pružanje prve pomoći, a prvi pacijetni bili su njihovi medvjedići da bi kasnije prešli na međusobno pružanje prve pomoći kod zamišljenih povreda određenih dijelova tijela kao što je ruka, noga i glava.

U programskim aktivnostima sudjelovali su polaznici dvije mješovite vrtićke skupine, Balončići i Kikići, u pratnji kolegica Suzane Svoboda, Slavice Vuksanić i Sare Vujević, odgojiteljica predškolske djece.

U aktivnosti je sudjelovala i kolegica Monika Jakišić, zdravstvena voditeljica.

Zahvaljujemo volonterima Gradskog društva Crvenog križa Valpovo na već tradicionalno dobroj suradnji na obostranu korist i zadovoljstvo, a djeci na iznimnom interesu i aktivnostima glede izvedbe ove teme.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.