DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA

Podijeli s prijateljima

Polaznici mješovitih vrtićkih skupina matičnog vrtića u Belišću, BALONČIĆI i KIKIĆI, posjetili su u sklopu programa obilježavanja DANA DRŽAVNOSTI i DANA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA prezentaciju rada i opreme službi za spašavanje i ostalih redovnih snaga iz sustava civilne zaštite.

Manifestacija je održana u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, u vremenu od 12,30 do 17,00 sati, na prostoru Gradskog bazena.

Djeca su, u vremenu od 13,00 do 14,00 sati, posjetila štandove Policijske uprave OBŽ, HGSS-a, Vatrogasne zajednice grada Belišća, Radio kluba Belišće, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo i DUZS, Područni ured civilne zaštite Osijek.

Prilikom obilaska djeca su stekla uvid u rad pripadnika navedenih organizacija i službi, pregled dijela opreme, uređaja i vozila kojima se služe u svakodnevnim aktivnostima.

Djeci su svi štandovi bili zanimljivi, a najduže su se zadržali u razgledavanju i razgovoru s pripadnicima Policijske uprave OBŽ, vatrogascima, članovima Radio kluba Belišće glede uporabe komunikacijskih sredstava u slučaju opasnosti i pružanju prve pomoći unesrećenima koje su praktično pokazali volonteri GDCK Valpovo.

Organizatorima manifestacije zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanje na ovom edukativnom susretu koji kod djece sustavno budi interes i znatiželju.

U pratnji djece bile su kolegice Slavica Vuksanić i Aleksandra Šrepfler, odgojiteljice predškolske djece, ravnateljica ustanove i stručni suradnik – pedagog.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.