„Dobro se dobrim vraća“

Podijeli s prijateljima

U srijedu, 18. svibnja 2022. godine, u matičnom vrtiću u Belišću, od 9,00 do 9,40 sati, gostovala je lutkarska ekipa Produkcije „Z“ iz Splita sa predstavom pod nazivom „Dobro se dobrim vraća“.

Radi se o lutkarskom mjuziklu o dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima, jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća.

Priča se događa u Jadranskom moru među ribicama, što mjuziklu daje dodatnu atraktivnost, ali se mogla dogoditi bilo gdje i bilo kome. Naime, kada se hobotnica, stari neprijatelj malih ribica, nađe u životnoj opasnosti, one joj svejedno priskaču u pomoć. U tom trenutku među njih dolazi bakalar, riba koju nitko nije poznavao i prema kojoj svi u početku iskazuju nepovjerenje, samo zato što je drukčija od njih. No, čim zaprijeti nova opasnost, pokaže se da se u muci poznaju junaci. Ono što su u početku izgledali drugačije od nas postanu pravi iskreni prijatelji, pa na kraju tolerancija i međusobno poštovanje pobjedi sve predrasude, a svako dobro djelo dobrim se djelom vrati.

Predstava je bila namijenjena djeci od 3 godine do polaska u školu, a pratili su je polaznici šest vrtićkih odgojnih skupina.

Vedra atmosfera, puno pitanja i međusobne interakcije djece i voditelja, 18 pjesama, dinamična lutkarska animacija i jasne poruke neke su od karakteristika ove predstave za djecu.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.