Tjedan dječje kreativnosti u Maslačku – BOMBONČIĆI

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Navedeni tjedan u mješovitoj vrtićkoj skupini – BOMBONČIĆI počeo je posjetom Muzeju Belišće gdje je djecu ugostila gospođa Nada Milas Bosanac, ravnateljica ustanove.

Djeca su mogla vidjeti specifičnosti razvoja industrije i naselja te izložbu Miroslava Benakovića pod nazivom „Kiparska rapsodija od rimske cigle do kamena s puta“.

U dva navrata odgojnu skupinu posjetila je kolegica Marija Mandić, stručna suradnica – psihologinja ustanove, koja je djeci kroz prikaz animiranog filma objasnila što je poplava te pokazala što bi se dogodilo ukoliko bi u grad odjednom došlo puno vode.

Na temu „Neobična upotreba običnih predmeta“ djeca su izrađivala neobične (izmišljene) životinje od geometrijskih oblika u raznim bojama.

Posjetili smo Nogometni klub „Belišće“ gdje je djecu ugostio gospodin Zoran Ratković, voditelj škole nogometa, koji je za djecu organizirao natjecateljske igre, igre spretnosti, brzine i koordinacije te elementarne igre s loptom.

Djeca su bila oduševljena majicama u boji koje su za tu prigodu dobili, a nakon igara samoinicijativno su zaigrali mali nogomet.

Za kraj tjedna dogovoren je bio odlazak u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće na prijekciju animiranog filma.

Pedagooške voditeljice odgojne skupine zahvaljuju svima koji su doprinijeli kvaliteti i dinamici pripremljenih sadržaja za Tjedan dječje kreativnosti u Maslačku koji je bio sastavnica programa obilježavanja Dana grada.

Pripremile:
Marija Dubrović, odgojiteljica
Dajana Frljužec, odgojiteljica