Informacije o projektu „Maslačak – prijatelj djece“

Podijeli s prijateljima

INFORMACIJE O PROJEKTU:

Naziv projekta: „Maslačak – prijatelj djece“ UP.02.2.2.08.0058
Fond: Europski socijalni fond
Program potpore: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Nositelj projekta: Dječji vrtić Maslačak Belišće
Partneri: Grad Belišće, Općina Bizovac, Općina Petrijevci
Ukupna vrijednost projekta: 3.178.244,06 kuna
Iznos koji sufinancira Europska unija: 3.178.244,06 kuna (100%)
Trajanje projekta: 30 mjeseci (15.01.2019 – 15.07.2021.)

O PROJEKTU:

Svrha projekta:

Projekt Maslačak – prijatelj djece nastao je s ciljem poboljšanja usklađenosti obiteljskih i poslovnih obveza roditelja. Kroz organiziranje produženog boravka poboljšat će se već postojeći te uvesti novi programi ranog i predškolskog odgoja. Projekt će rezultirati podizanjem kvalitete života ruralnih sredina.

Aktivnosti projekta:

Aktivnost 1: Edukacije odgojiteljica i organizacija posebnih pedagoških programa – obuhvaća edukacije odgojiteljica, organizaciju posjeta/izleta dječjem kazalištu Branko Mihaljević, Kopačkom ritu i Zoološkom vrtu Osijek, zapošljavanje 6 odgojiteljica koje će raditi u produženom boravku Vrtića, opremanje dječjih igrališta, te sobe za senzornu integraciju.
Aktivnost 2: Promidžba i vidljivost – obuhvaća izradu promotivnih materijala, nadogradnju postojeće internet stranice Vrtića te organizaciju okruglog stola
Aktivnost 3: Upravljanje projektom i administracija – osigurati će kvalitetnu i pravovremenu provedbu projekta kroz sve elemente i faze projekta.

Cilj projekta:

Projekt „Maslačak – prijatelj djece“ ima za cilj unaprijediti kvalitetu programa ranog predškolskog odgoja kroz organiziranje produženog boravka za 66 djece u matičnom i područnim vrtićima koji se nalaze u ruralnom području:

Ciljane skupine:

Roditelji koji imaju potrebu ostaviti svoje dijete u produženom boravku u novom radnom vremenu matične ustanove u Belišću i područnih vrtića u Petrijevcima i Bizovcu.
Djeca koja su upisana u redovni program, a koja su prema potrebama roditelja ostavljena na čuvanje u produženom boravku maksimalno 10 sati prema državnom pedagoškom standardu.
Nezaposlene osobe koje su svoj posao uspjele pronaći kroz prijavu na natječaje za provedbu projekta „Maslačak – prijatelj djece“.

Više informacija:
Dječji vrtić Maslačak
Telefon broj: 031 / 663 – 755
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Maslačak Belišće.