Iz aktivnosti mješovita vrtićka skupina – ISKRICE područnog vrtića u Bizovcu

Podijeli s prijateljima

Polaznici mješovite vrtićke skupine – ISKRICE područnog vrtića u Bizovcu u ponedjeljak su, 20. veljače 2023. godine, u vremenu od 9,00 do 10,00 sati, za središnju aktivnost imali glazbeni odgoj.

Uvodni dio bio je govorna aktivnost na temu „Ja na maskenbalu“ koja je za cilj imala razvijati govorne vještine djece kroz prepričavanje, pojašnjavanje, izražavanje osobnog iskustva, osjećaja i doživljaja, razvijanje vještine slušanja i razgovaranja.

Glazbenu podršku aktivnosti pružio je gospodin Ivan Bobinac, a u aktivnosti je sudjelovala i kolegica Petra Cvetković, odgojiteljica – pripravnica u područnom vrtiću.

U središnjem dijelu aktivnosti djeca su ponovila pjesme „Abeceda“ i „Nek svud ljubav sja“, a zatim je obrađena pjesma pod nazivom „Fašnik“.

Organizirana je igra praćenja ritma pjesme pod nazivom „Alunelul“ korištenjem drvenih štapića te natjecateljska igra pod nazivom „Glazbene stolice“.

Cilj ovog dijela aktivnosti bio je razvijati osjećaj za ritam, glazbeno pamćenje, stvaranje vedrog raspoloženja u skupini i poticati natjecateljski duh kroz ponuđene glazbene igre.

Djeci je zatim ponuđeno nekoliko centara aktivnosti koje su za cilj imale razvijati njihove likovno – kreativne, radno – praktične i predmatematičke vještine i sposobnosti.

U završnom dijelu aktivnosti djeca su organizirala malu izložbu likovnih radova na teme vezane uz maskenbal u čijem je središtu bio lik klauna.

Aktivnost je pripremila i vodila Ivana Marincel, odgojiteljica predškolske djece.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.