Iz aktivnosti mješovite vrtićke skupine – ŠAPICE područnog vrtića u Bizovcu

Podijeli s prijateljima

Odgojiteljice i djeca mješovite vrtićke skupine – ŠAPICE područnog vrtića u Bizovcu organizirali su praktičnu aktivnost pod nazivom „STANOVNICI PRAŠUME“.

U uvodnom dijelu aktivnosti organiziran je igrokaz u kojem su sudjelovale lutke majmuna, krokodila i zmije, a animirale su ih Miroslava Šargač, Tijana Korbar Srakić, odgojiteljice predškolske djece, i Magdalena Vuković, studentica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, pomagač – asistent u područnom vrtiću.

Nakon igrokaza i razgovora na temu stanovnika u prašumi djeci je ponuđeno 10-ak centara aktivnosti sa obiljem oblikovanog i neoblikovanog materijala koji su za cilj imali poticati i razvijati njihove životne i radno – praktične vještine i sposobnosti, likovno – kreativne vještine i sposobnosti, rad sa rastresitim materijalima te spoznajne aktivnosti kroz ponudu radnih listova.

Djeca su najveći interes pokazala za rad sa rastresitim materijalima te likovno – kreativnim aktivnostima vezanim uz slikanje na staklenoj stijeni, oblikovanje plastelina, izradi likova životinja od papira iz uvodnog igrokaza te njihovoj animaciji od strane djece.

Aktivnost je završila veselim plesom svih sudionika i i zložbom dječjih radova.

Oglednu praktičnu aktvnost osmislile su i provele kolegice Miroslava Šargač i Tijana Korbar Srakić, odgojiteljice predškolske djece.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.