Mali istraživači – STEM u vrtiću

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mješovitu vrtićku skupinu – LIMAČI matičnog vrtića u Belišću u četvrtak su, 19. svibnja 2022. godine, posjetili predstavnici Zajednice tehničke kulture „Valpovo-Belišće“, u vremenu od 9,00 do 10,30 sati.

Cilj posjete bio je predstaviti djeci dio djelatnosti kojima se bave članovi Zajednice tehničke kulture, a aktivnost je počela bojanjem stiliziranih aviona na papiru, a nastavila se izrezivanjem i spajanjem dijelova u cjelinu.

Zatim je predstavljen način izrade makete kućice i hranilice za ptice od šperploče izrezane laserom.

Slijedila je zatim robotika gdje su djeci predstavljeni roboti – pauci koji imaju šest nogu i mogu plesati, mBot kolica kojima su djeca upravljala tabletom i smart mobitelom, robotska kolica koja se kreću i obilaze prepreke, prave osmice i pale svjetla. Miocrobitovi koji zamjenjuju kockice brojevima,mogu crtati, pisati,…

Aktivnost smo nastavili u dvorištu vrtića gdje je predstavljeno lansiranje dvije rakete uz veliko odušveljenje djece.

Na kraju ovog edukativnog i zadivljujućeg susreta, svako dijete dobilo je zmaja kao uspomenu na ovaj događaj.

Zajednicu tehničke kulture „Valpovo-Belišće“ predstavljali su Dragan Francuz, Ivana Francuz, Marijan Antolović i Zvonimir Hajnc.

Kolegice Branka Vidaković i Sandra Glasovac, voditeljice mješovite vrtićke skupine – LIMAČI, zahvalile su našim gostima i stalnim suradnicima na pažljivo biranim sadržajima, pripremljenim materijalnim poticajima, jednostavnom i djeci razumljivom pristupu, dinamici središnjih aktivnosti, velikom zanimanju i oduševljenju koje su djeca pokazala tijekom svake tematske cjeline koja im je predstavljena.

Bila je ovo još jedna edukativna posjeta na tragu ciljeva i razvojnih zadaća kraćeg programa „Mali istraživači – STEM u vrtiću“ koji će biti sastavnica produženog boravka na razini naše ustanove, a sve u sklopu EU(ESF) projekta „Maslačak – prijatelj djece 2“.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.