Polaznici kraćeg programa predškole u Belišću posjetili Centar za kulturu Sigmund Romberg

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Polaznici kraćeg programa predškole u Belišću posjetili su u četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, Centar za kulturu Sigmund Romberg, u vremenu od 17,00 do 18,00 sati.

Cilj posjete bio je upoznati mjesto i ulogu ove javne ustanove u kulturnom životu lokalne zajednice, njenu organizaciju rada, neke od manifestacija koje ustanova organizira kroz godinu, suradnju s drugim ustanovama na lokalnoj razini, programima koje nude djeci.

Naši domaćini bili su Tea Glavica, ravnateljica ustanove i Bojana Rečica, referentica opće-administrativnih i knjigovodstvenih poslova.

Nakon riječi dobrodošlice kolegica i uvodnog razgovora o mjestu i ulozi javne ustanove u životu lokalne zajednice, djeca su sudjelovala u radionici izrade tri vrste instrumenata od ponuđenih materijala.

Od materijalnih poticaja bili su zastupljeni drveni štapići, baloni, plastične kutijice, plastične žlice, čepovi, jaja od stiropora, različite vrste ljepila i ukrasi u formi šljokica i naljepnica.

Djeca su bila podijeljena u tri grupe od kojih je svaka izrađivala jednu vrstu instrumenta (udaraljke, zvečke,…).

Zatim su djeca uvježbala sviranje i pjevanje jedne pjesme koristeći izrađene instrumente, a potom su svi zajedno otišli na pozornicu u glavnoj dvorani ustanove gdje je organizirana izvedba pjesme u formi malog zbora i orkestra kao na pravom javnom nastupu.

Na kraju susreta ljubazni domaćini ponudili su djecu sokovima, a svako dijete ponijelo je svoj primjerak instrumenta kući.

Povratak u vrtić obilježen je brojnim utiscima djece glede ovog susreta i pjevanjem pjesme koju su ovom prilikom naučili.

U pratnji djece bili su Doris Vranić, voditeljica kraćeg programa predškole, Marin Pađen, edukacijski rehabilitator u projektu „Maslačak – prijatelje djece 2“ i ravnatelj ustanove koji je zahvalio ljubaznim domaćinima na zanimljivim edukativnim sadržajima, materijalnim poticajima i vremenu koje su posvetili djeci ovog programa.

Posjet Policijskoj postaji Belišće i organizacija edukativne šetnje glede sigurnosti djece u prometu s kontakt policajcem zadnja je aktivnost polaznika ovog programa u Belišću prije njegovog završetka koji je planiran 27. svibnja 2022. godine.

Pripremio: Zdenko Glasovac, prof.